Fri. Sep 17th, 2021

Bartley Vue

Bartley Vue, along Jalan Bunga Rampai, will give residents the best of both worlds, as it will be the final private site inside the Bartley enclave and is located away from the city’s noise and bustle.

The 115-unit project is located near natural parks and trails, as well as two significant transformation hubs: Paya Lebar Airbase and Bidadari Estate. The project’s ideal position guarantees that residents will be able to take advantage of the area’s development potential while also enjoying the lush greenery nearby.

Following the evacuation of the Paya Lebar Airbase in 2030, the Singapore government plans to gradually convert the 800-hectare area into a highly livable and sustainable new town five times the size of Toa Payoh. With the potential to become a commercial center with amenities, better connection between cities, and a network of car-free roads, the possibilities for growth are limitless. With Bartley Vue just a five-minute drive away, investors may take advantage of the potential for increased rental demand in the area as a result of the precinct’s additional employment.

The Bidadari estate, envisioned as an emerging urban paradise in Singapore’s Central Region, is also within a five-minute drive of the property. Bidadari Park, a 10-hectare green lung that will open in 2022 and include a lake, historical walk, experience pathways, and a children’s play area, is an important part of the neighborhood.

The Bidadari Greenway, a 1.6-kilometer bicycle and pedestrian network that will run through the estate from Upper Serangoon Road to Bartley Road, is another element of the development. Along the road, residents of Bartley Vue will have access to a variety of precinct businesses and community amenities, giving even more convenience.

Bartley Vue will provide two- to four-bedroom north-south facing apartments ranging in size from 657 to 1,539 square feet, with a projected completion date of 2026. The penthouse apartment on the 16th level will have a 4.5m double-volume ceiling height and will have views over Bartley’s low-rise buildings, parks, and landed homes, as well as Tai Seng and East Coast’s neighborhoods.

 

Amenities and public transportation are easily accessible.

Bartley Vue BBQ Pavilion

Residents of Bartley Vue may stroll directly to the Bartley MRT Station, which is just a five-minute walk away, through a shaded path connected to the complex. Bartley MRT Station, which is located on the Circle Line, provides access to the rest of Singapore, since the MRT line has 12 interchange stations that link to other parts of the city-state.

Bartley Vue is also suitable for families with school-aged children because to its closeness to a variety of educational institutions. Maris Stella High School, Cedar Girls’ Secondary School, Paya Lebar Methodist Girls’ Secondary School, and Stamford American International School are just a few of the schools in the area.
The complex is also close to a variety of food and beverage options, including 19 Tai Seng, along Upper Paya Lebar Road, Circuit Road Food Centre, and Chomp Chomp Food Centre.

The developer has carefully designed for all internal areas to be well-used at a time when work, living, and play all occur under one roof.

Layout and furnishings that have been carefully considered

Bartley Vue Swimming Pool

Wee Hur Development — the property arm of Singapore-listed Wee Hur Holdings — built the master bedrooms of the apartments to be bigger than normal to allow remote working in order to adapt to the work-from-home age. The developer has carefully designed for all internal areas to be well-used at a time when work, living, and play all occur under one roof.
The property includes two EV charging lots to cater to people who own electric cars, in accordance with Singapore’s goal of all vehicles running on greener energy by 2040. Two elevators serve four apartments on each level of the point-block construction, which is advantageous to residents who appreciate their privacy.

The entertainment courtyard at Bartley Vue is anchored by a 30m lap pool, which serves as a gathering spot for social gatherings.

Bartley Vue residents will have access to a variety of recreational amenities, including a children’s playground, gym, fitness center, and barbecue patio. The entertainment courtyard at Bartley Vue is anchored by a 30m lap pool, which serves as a social gathering spot. A separate function area is also available, where residents may host small family gatherings or work remotely.

Bartley Vue, which is near to public transportation, services, and beautiful vegetation, promises inhabitants a tranquil haven with unrestricted development possibilities.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *